Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av nordfk.se.
Läs mer om cookies på nordfk.se.

Backofficemedarbetare – Granskning av investeringsrådgivning

Nord Fondkommission är ett värdepappersbolag med ambition att erbjuda transparenta och konkurrenskraftiga sparlösningar och depåtjänster till både investerare och rådgivare. Vi tror på att samarbeten skapar framgång. Distribution sker huvudsakligen genom tredjepartsdistributörer. Nord distribuerar och förvaltar fondandelar, arrangerar och/eller distribuerar strukturerade placeringsprodukter samt distribuerar instrument inom private equity och företagsobligationer. 

Om tjänsten

Som del av granskningsteamet kommer du att huvudsakligen arbeta med granskning av rådgivningsdokumentationer för investeringsrådgivning. Du ska kontrollera att rådet och dokumentationen uppfyller de legalt och internt satta kraven för investeringsrådgivning. Utöver detta så kommer du arbeta nära sales gällande nya produkter som ska ut på marknaden, ändringar av befintliga produkter men även löpande kommunikation med andra depåinstitut. Vi arbetar dagligen med flera olika finansiella produkter, vare sig det är fonder eller komplicerade produkter, så därav är ett intresse av finansmarknaden nästan ett måste.

I tjänsten ingår till stor del även administration i form av orderhantering, kontoregistrering, likvid- och värdepappersflyttar mm. Du kommer att sitta centralt i Stockholm City samt jobba i ett härligt familjärt team med breda arbetsuppgifter och ett stort utrymme för eget ansvar. För rätt person så finns det även goda möjligheter att driva olika projekt utöver de dagliga uppgifterna.

Vem vi söker

Vi söker dig som har ett genuint intresse och kunskap av finansmarknaden antingen via utbildning, stort eget intresse eller tidigare arbete. Erfarenhet från finansiellt arbete inom administration är meriterande. Du kommer att arbeta med Nords egna produktportfölj men även externa produkter, så du bör ha en god simultankapacitet att hantera flera affärer samtidigt, både noterade och onoterade produkter.

Vi ser att du är noggrann, analytisk och en lagspelare då vi alla supportar varandra. I din tjänst kommer du att granska rådgivningsdokumentationer vilket innebär att du dels behöver hålla dig uppdaterad kring gällande regelverk, samt ha en god förmåga att ta till dig data både i form av siffror och text, för att skapa dig en helhetsbild av om rådet är lämpligt för kunden eller inte. Det kan vid tillfällen vara högt tempo med ett flertal finansiella produkter som har deadlines, så det är viktigt att du kan prioritera, skifta fokus vid behov samt är stresstålig.

Du bör ha god servicekänsla och alltid vilja ge det lilla extra. Då vi är ett litet men snabbt växande företag söker vi någon som är beredd att hugga i där det behövs och i gengäld finns det goda utvecklingsmöjligheter och möjlighet att engagera sig i projekt som driver verksamheten framåt.

Krav:

  • Erfarenhet från finansbranschen
  • Tidigare arbete inom administration
  • God kännedom om finansiella instrument
  • Eftergymnasial utbildning inom relevant område

Meriterande:

  • Swedsec-licens för rådgivare
  • InsureSec
  • Tidigare arbete inom försäkringsförmedling

Låter det som att det är dig vi söker? I så fall är du varmt välkommen att inkomma med CV och personligt brev till emil.tehranchi@nordfk.se Märk mejlet ”Ansökan granskning”.

Tjänsten är tillsvidare på heltid, vi tillämpar provanställning.