Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av nordfk.se.
Läs mer om cookies på nordfk.se.

Analytiker - Corporate Finance

Vi tror på att samarbete skapar framgång.

Din roll

I din roll som analytiker kommer du bli del av Nord Fondkommissions avdelning för Corporate Finance. Du förväntas att från dag ett aktivt bidra i pågående transaktioner inom såväl ECM som DCM samt ta ansvar och ägarskap för nyckelprocesser såsom förberedelse av investeringsmaterial, riskbedömning och kvalitativa och kvantitativa analyser.

Dina arbetsuppgifter kommer att sträcka sig från grundläggande bolagsanalyser till att skapa investeringsmaterial, utvärdera nya potentiella transaktioner, ta kontakt med samarbetspartners och övervaka utestående produkter.

Vem är du?

För att lyckas i rollen som analytiker ser vi att du är en person med stark drivkraft att ta initiativ och arbeta självständigt samtidigt som du behåller en hög grad av kvalitetsmedvetande. Som person är du kreativ, har förmåga att identifiera och lösa problem samt noggrann och strukturerad i ditt arbetssätt.

För att passa in hos oss tror vi att du har:

  • Minst två års erfarenhet från Investment Banking eller liknande arbetserfarenhet, 
  • Konkurrenskraftig akademisk bakgrund från en renommerad högskola,
  • Positivt tankesätt och ett entusiastiskt arbetssätt,
  • Genuint intresse för den finansiella marknaden,
  • Förmåga att producera högkvalitativt arbete och hög arbetskapacitet ses som en självklarhet,
  • Starka analytiska och numeriska färdigheter,
  • Mycket goda kunskaper i MS Excel och Powerpoint,
  • Flytande kunskaper i både svenska och engelska.

Vilka är vi?

Avdelningen är en del av Nord Fondkommission AB (”Nord”). Nord har framgångsrikt hjälpt mer än 50 företag att växa genom att resa över 1,5 miljarder SEK via sitt investeringsnätverk sedan 2015. Nord hjälper små och medelstora företag att skräddarsy en finansieringslösning utifrån kundens behov inom såväl skuldfinansiering och aktiemarknadstransaktioner.

Vi har en stark placing power och genomför publika transaktioner såväl som riktade erbjudanden till ett omfattande nätverk av institutioner, kapitalförvaltare och privatpersoner. Vi tar ett helhetsansvar och bygger en långsiktig relation med kunden.

Vi befinner oss i en spännande utvecklingsfas och utvecklar ständigt vårt utbud av tjänster och vår plattform.

Vad erbjuder vi?

För rätt person finns goda utvecklingsmöjligheter att snabbt avancera, få ledande roll i teamet och vara med i etableringen av Nords Corporate Finance. Hos oss värderas utöver spetskompetens och driv personliga egenskaper och vi ser möjligheten till work life balance och en flexibel arbetsmiljö som en självklarhet. Vi har högt i tak och eftersträvar att varje dag hos oss ska vara lika rolig som intellektuellt stimulerande.  Vi erbjuder en kreativ, nytänkande och entreprenöriell arbetsmiljö som ständigt utvecklas. 
 

Nord Fondkommission

Nord Fondkommission har 25 anställda i dagsläget och sitter centralt i Stockholm city. Nord har en platt organisationsstruktur och en teamkultur som stödjer människor som ständigt vill lära sig och ta på sig nya utmaningar.

Nord är ett värdepappersbolag som grundades i början av 2013 med ett enda syfte: att med hjälp av en öppen och transparant affärsmodell förändra och utmana finansbranschen.

Vi erbjuder ett av marknaders största utbud av finansiella produkter och når idag via vårt nätverk av ombud och samarbetspartners cirka 10 000 slutkunder som genom oss gjort olika investeringar. Vi har över 6 miljarder SEK i förvaltat kapital och växer kraftigt med cirka 5,0% i månaden. Med många stora samarbeten och fortsatt ökat kundtryck befinner vi oss i en stark utvecklingsfas och är i behov av fler drivna medarbetare som vill vara med på resan att förändra finansbranschen.
 

Låter detta som något för dig? Tveka inte att skicka in din ansökan till corpen@nordfk.se

Har du frågor, vänligen kontakta:

Gisela Nordlöf
Head of Corporate Finance
+46 8 684 305 10